Обемни букви

Обемни букви

публикувано в: Новини | 0

Стандартно обемните букви представляват триизмерни графични елементи, които се изработват с гръб и страни от алуминиева ламарина и лице от транслуцентен плексиглас. В производството се предпочита използване на алуминиева ламарина, тъй като е тя не ръждясва.

Лицето на буквата се изрязва от акрил или поликарбонат, обкантва се с подходяща лайсна – алуминиева или PVC и се „нахлузва” върху готовия алуминиев корпус.

В обемните букви, най-често се монтира неоново или светодиодно осветление, а когато буквите са достатъчно големи и прави е възможно монтирането на луминисцентни лампи.

Обикновено, когато клиента държи обемните букви да бъдат осветени с неон, той се спира на варианта, буквата да остане отворена, т.е. да няма лице и тръбите неон да се виждат.

Друго ефектно светене, привличащо окото на минувачите и постигано с неон е т.нар. контражурно светене. При него неона се монтира към лицето на обемна буква без гръб, а самата буква на дистанция от плоскостта за монтаж. По този начин, неона създава ореол около буквата – леко загадъчно осветление.